Ljudi Seks

ABORTUS – IMENICA MUŠKOG RODA A STVAR ŽENSKOG IZBORA

Kondom je jedan praktičan izum i koristi se vrlo lako. Navlači se na kurac. Služi za zaštitu od polno prenosivih bolesti i od neželjene trudnoće. Živimo u XXI veku a još uvek ne napraviše neke kondome za uši, pa da se zaštitimo i od verbalno prenosivih gluposti i neželjenih komentara. Eto, teleportujemo čestice na par metara, skačemo sa ivice svemira, a jednu tako banalnu stvar niko još nije napavio. Šteta.

Kad ga ne koristite, a ne vadite na vreme, tako obično napravite dete. Ako ga ne koristite, a ne izvadite ga na vreme, a ne želite dete, tako zasigurno napravite debila. Od sebe. Kada ne želite dete a jebete „na golo“ obično vam posle padne na pamet da počistite za sobom to što ste uprskali. To ćišćenje, među širom populacijom zove se abortus.

Abortus je struganje tek začetih ćelija vašeg nerođenog deteta sa zida materice. To je nasilno, mehaničko čupanje jednog pulsirajućeg života i bacanje u kantu sa medicinskim otpadom iz ušuškanosti majčine utrobe. Tužna, tragična i stresna stvar. Prvo za žene, a posle i za empatične muškarce sa iole razvijenim cerebralnim sinapsama čiji impulsi za promil nadjačavaju one impulse koje imamo u gaćama.

Pored muškaraca koji nemaju pojma šta je menstruacija, još manje šta je ovulacija, a kamoli šta su i kad su plodni dani, dodao bih listi idiota i one koji ostave žene da same prolaze kroz sve što abortus nosi. U ženskoj kategoriji među prvoplasiranima na listi su mačke koje abortiraju da bi bile zgodne u venčanici na svadbi, kao i one porodične gospođe koje imaju dve ćerke, pa abortiraju po pet puta dok ne ubodu Y hromozom da bi rodile sina. Van konkurencije u mešovitoj kategoriji idiota su parovi koji u braku počnu da koriste abortuse kao kontraceptivno sredstvo, pa pobacuju decu po par puta godišnje.

Bilo bi lepo kada do takve situacije kao što je abortiranje ne bi došlo. Dakle, kondom, pilule, vađenje ne vreme ili sve to zajedno. Ukoliko već do toga dođe, bilo bi lepo da odluka o abortiranju bude zajednička. Dakle, da se otvoreno razgovara o situaciji, planovima, emocijama, budućnosti. Bilo bi još lepše kada bi se nakon toga odlučilo da se abortus ne uradi. Ukoliko se odluči suprotno, svaki muškarac, ako je muškarac, mora biti uz svoju izabranicu i podržati njenu odluku koliko god se možda razlikovala od njegove. Dakle momci, zadnja je njena, jer telo koje će da rađa, koje će da boli, koje će da dovede svoj život u opasnost nije vaše, nego njeno. Kraj. Ako niste uz nju, to samo znači da imate kurac kojim ste sve to napravili, ali da nemate muda da se sa posledicama nosite. Kurac bez muda – znači pola ste čoveka. Dakle žene, potpuno podržavam vaše pravo da birate. S tim što smatram da suštinski momenat vašeg biranja treba da se dogodio pre, a ne nakon svršavanja unutra.

To što imate onu stvar među nogama ne znači da treba olako da je dajete kojekome. Dok ste singl. To što možete da napravite još jedno dete, ne znači da ste već dobar roditelj. Dok ste u braku. To što imate pravo na izbor, ne znači da treba da pravite loše. Dok ste živi. Abortirajte prvo svoju sujetu, pobacite spontano svoju sebičnost, a namerno svoje frustracije. Onda kiretirajte svoj ego, podvežite strahove i stavite spiralu na svoju glupost. Tada možda nećete ni imati potrebe za čedomorstvom. Naprotiv, tada bi bilo lepo da se rodi i liči na vas takve.

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply
  Jelena Lompar
  01/02/2015 at 11:37

  tekst koji se u celini i celosti može koristiti kao matrica bilo koje kampanje koja podržava zdrav razum i osećajnost, i sazrevanje pre penzije. SVAKA ČAST!

 • Reply
  Анонимни
  01/02/2015 at 12:12

  Šta drugo reći osim SVAKA ČAST!! Kad bi svi ovako razmišljali svet bi bio lepše mesto!!

 • Reply
  Dubravka
  01/02/2015 at 12:15

  Dragi Bože, molim ti se, da „stvoriš“ još ovakvih mladih osoba koji, znaju da misle i da to na ovako razumljiv i jasan način i objasne. To su dvije vrline, kojima se ja divim i uživam u njegovim tekstovima, kako reće Jelena „zdrav razum i osjećajnost“. Zbog ovakvih osoba, nadam se da ih ima dovoljno, znamo da za naše potomke postoji bolja budućnost.Pozdrav autoru

 • Reply
  Ivana
  01/02/2015 at 16:28

  Jasno i glasno, i, nazalost, istinito. Toliko zena zeli potomstvo, ali ne mogu da se ostvare kao majke. Biti roditelj je privilegija, tako da je makar populaciji pre svega zenskih idiota ostavljen izbor da abortiraju jer tu privilegiju ne bi trebalo da uzivaju… Bravo!

  • Reply
   Анонимни
   01/02/2015 at 23:48

   Pa ima kondoma koji koštaju 10-15 din komad…..Romed kondomi, ima u svim apotekama. Kome nisu dostupni?

  • Reply
   Perdika
   02/02/2015 at 14:16

   To sto enko ne moze da postane majka, nema apsolutno nikakve veze sa onima koje idu an abortus ili ne zele decu! Ne svidja mi se abortus kao kontracepcija, ali ga ne bih zabranila.

 • Reply
  Анонимни
  01/02/2015 at 18:10

  Gospodine, ne znam ko ste vi, ali očigledno da nekih stvari u Srbiji niste svesni. Prvo, kontracepcija u ovoj državi nije besplatna, kao nekim, pa samim tim je i dobroj većini nepristupačna (setite se kolika je prosečna plata). Čak i kada žena dobije kontracepciju (pilule) na recept, učešće je poprilično veliko. Izračunajte koliko koštaju kondomi. Naravno, kondome treba koristiti pri odnosima iz razloga koje ste naveli, ali mi se čini da niste uzeli u obzir čitavo stanovništvo. U patrijarhalnom društvu kakvo je naše, setite se neke žene u nekom malom mestu, koja nema prava na izbor, kontracepciju, niti je ko pita da li želi dete ili ne („jer žena mora da rađadecu“) – pre nego što napišete ovakav tekst. Pravo na abortus mora da bude dostupno. Abortus prvobitno treba da bude odluka žene – JER SE RADI O NJENOM TELU!

  • Reply
   Vesti iz nesvesti
   01/02/2015 at 18:57

   Oh, draga gospođo, molim Vas da ipak pročitate tekst, a ne samo naslov, pre ovakvih komentara. Ako nije previše, molim Vas i da razmislite „šta je pisac želeo da kaže“ pre nego što ga napadnete zbog stavova koje nije izneo.
   Najviše od svega Vas molim, vratite se na Blic i B92, pa se tamo blamirajte ovakvim izjavama, nemojte kvariti pokušaj jednog hrabrog mladog čoveka da svojim zapažanjima i komentarima učini razliku.
   I ne zaboravite da svoje ruralne ženice obavestite da ni abortus nije besplatan.

   • Reply
    Анонимни
    01/02/2015 at 22:45

    Kako odmah pretpostavljaš da je gospođa pisala, nije mi jasno. Jadno. Mizogino.

   • Reply
    Masa
    23/02/2017 at 22:13

    Hvala sto postojite.

  • Reply
   Tiki
   02/02/2015 at 00:16

   I abortus kosta, mnogo vise nego kondomi. Postoji i spirala i ne kosta nista, samo je potrebno otici ginekologu. Dakle ima nacina samo ko hoce da sacuva prvenstveno svoje zdtavlje.

   • Reply
    Dunja
    03/05/2017 at 21:42

    Postoji i vazektomija, takođe.

  • Reply
   Анонимни
   02/02/2015 at 13:31

   Nije besplatan ni abortus, cak sta vise, papreno je skup, za te pare se moze kupiti poprilican broj pilula ili kondoma ako cemo se vec vaditi na finansije.

  • Reply
   Ana
   26/04/2015 at 17:45

   Besplatno je preejakulaciono vađenje (možda sam izmislila reč). Eto rešenje. Žene, naučite svoje momke, verenike, muževe da vas poštuju i da ne budu lenji i izvade ga na vreme. Tu se nećete zaštiti od polno prenosivih bolesti, ali računam da imate poverenja u svog partnera. A u slučaju da nije stalni partner, onda se može i izdvojiti za kondom. Realno.

 • Reply
  Ja
  01/02/2015 at 19:04

  ti si decko IDIOT!

 • Reply
  Aleksandar Sikret Petrović
  01/02/2015 at 21:00

  Prriča stoji,mada previše feministično je interpretirana sve u svojstvu zaštite žene.Evo primera kada je žena kreten:ona hoće da abortira,on ne želi abortus.Šta sada po ovom textu on bi trebalo nju da podrži.Šio mu ga Đura.Eto i ona je debil,uništava novi život.

  • Reply
   Misha
   01/02/2015 at 23:43

   Pa ne mozes nekoga da nateras da rodi dete?!?! Ona da ne bude debil, da bi njega usrecila? Ne ide to tako junace. A sto se tice materijalnog stanja i price da se nema para za kondome, to je smesno. Niko ne kaze da mora da se koristi Durex, koji je, ruku na srce, preskup. Koristite Romedove kondome koji kostaju 25 dinara komad, i jako su kvalitetni. Koristim ih vec 16 godina, i nikada me nisu „izdali“.

  • Reply
   Анонимни
   02/02/2015 at 01:10

   Ako jedno želi dete a drugo ne, ko god da je, onda ne bi trebalo da imaju decu, da ne bi osoba koja nije želel potomstvo da pati. Trebalo bi da se raziđu jer žele drugačije stvari. I bože moj, postoji takva stvar da to bude nezgodan trenutak. Jbg, surovo je to reći, ali da bi se odgajilo i vaspitalo ljudsko biće potrebno je i vremena i materijalnih resursa. A to nažalost ide na uštrb vremena za posao, za obezbeđivanje baš tih materijalnih sredstava potrebnih za bebu. Svoje dete bih radije rodila kad imam dobre uslove, ali ako se zadesi da zatrudnim, pričaću s verenikom. Pre pet godina, sa tek upisanim faksom, pričala bih pre svega sa roditeljima, ali mislim da bih pre abortirala.

   Pitanje je osobe. Zašto bi donosio novi život na ovaj svet da ga baciš u sirotište ili da ga uništi nemaština ili nevaspitanje?

 • Reply
  Jasmina NS
  02/02/2015 at 08:15

  B(l)ogdane, aj se, ‘leba ti, kloniraj, pa da se konačno u ovom svetu bar malko bolje živi zbog muškaraca koji umeju da misle i koriste svoj mozak u tu svrhu. Pliz. Dosta nam je Kenova na sve strane.

 • Reply
  Ildikó Patocskai Olár
  02/02/2015 at 12:09

  ODLIČNO SROČENO, ISTINITO, BEZ DLAKE NA JEZIKU. I TAČKA.

 • Reply
  Анонимни
  11/02/2015 at 20:48

  Abortus je ubistvo! Tačka! Analog tome, svi koji vrše čin abortusa su ubice; žene i muškarci su saučesnici i jadni …probudimo se, shvatimo, pogledajmo istini u oči…Mi svi koji „vodimo ljubav“, m o r a m o da snosimo odgovornost za naše postupke. Nije valjda toliko teško da se setimo one istinite poslovice : „Sta seješ to i zanješ“. Dakle…

  • Reply
   Alexia
   14/05/2016 at 15:37

   Licno ne smatram da je abortus ubistvo, ali u 21.veku savrseno dobro znam kako da to toga ne dodje.Medjutim,najlakše je zatrudneti i doneti na svet dete a sta posle? Mozda neko nije spreman ni fizicki ni psihicki za dete, kakav ce to onda biti zivot.A lekciju o tome kako je abortus ubistvo i kako treba snositi posledice drzite svojim najlblizima,kad cerke ili sinovi ili sami vi napravite da dodje do neplanirane trudnoće,kad ste upleteni i emotivno,finansijski i fizički ,najlakše je kazati abortus je ubistvo i otici kucama i vratiti se svom zivotu,ionako tamo neka i muskarac i ta beba nisu vaša briga.Nisam dozvolila ni rodjenoj majci da utice na moju odluku da abortiram u 20. godini,bilo je zaista tesko ali se nikad nisam pokajala,i nikad vise sebi dozvolila da uopšte brinem nakon odnosa da li cu zatrudneti.

 • Reply
  arianna
  13/02/2015 at 11:09

  Nisam za abortus ,ali kad neko nema ni sebe da nahrani a kamoli dete ,a taj neko je uz to i bio tako glup da ne koristi kontracepciju,ili je majka maloletna bez prihoda a otac nezainteresovan ili maloletan takodje,onda je dobro sto postoji i abortus kao pravo izbora ,zasto bi neko morao da bude prinudjen da na svet donese potupuno nezeljeno ili hendikepirano ili jako bolesno dete ,koje ce se skoro sigurno povlaciti po domovima i hraniteljskim porodicama ili u gorem slucaju nece ni doziveti 10 god zivota ,naravno abortus vidim kao krajni izbor kad vise nema nikakve druge bolje solucije.Ja i muz,ne zelimo decu ne iz sebicnih razloga nego jer sam loseg zdravlja ,al smo se odavno dogovorili da ako slucajno zatrudnim dete ce biti dobrodoslo ,i da cemo se nekako snaci ,za nas abortus nije opcija ,ali ima parova i samih zena koji je moraju uzeti u obzir ,abortus je tezak izbor za svaku zenu ,ma u kakvoj situaciji da je .

 • Reply
  arianna
  14/02/2015 at 12:35

  pogledajte ovaj video , potresna prica jedne devojke o abortusu,ali ne njenom nego njene majke https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MuRvsErkHFI

 • Reply
  Tanja
  17/02/2015 at 18:49

  Mogu li da se udam za tebe?

 • Reply
  C
  31/03/2015 at 07:23

  Po ceni jednog abortusa mozete da kupite zalihu kontraceptivnih pilula za tri godine, kao i to da imate seksusalne odnose svaki dan sa partnerom koristeci kondom naredne tri godine…prica o polozaju zena u ruralnim sredinama jeste i vise nego ocajna nazalost ni u vecim gradovima gde je sloboda izbora veca ruralno razmisljanje ostaje u glavama i zavisi od pojedinca. ,,Abortirajte prvo svoju sujetu, pobacite spontano svoju sebičnost, a namerno svoje frustracije. Onda kiretirajte svoj ego, podvežite strahove i stavite spiralu na svoju glupost „… Svaka cast….

 • Reply
  Tanja
  25/04/2015 at 07:52

  „Abortirajte prvo svoju sujetu, pobacite spontano svoju sebičnost, a namerno svoje frustracije. Onda kiretirajte svoj ego, podvežite strahove i stavite spiralu na svoju glupost. Tada možda nećete ni imati potrebe za čedomorstvom. Naprotiv, tada bi bilo lepo da se rodi i liči na vas takve.“
  ???????????????????????????????

 • Reply
  fejk
  25/04/2015 at 08:44

  Razvi se polemika medj ovim vrsnim onlajn intelektualcima o abortusu,da li kosta i koliko, a poenta je, kako se meni cini, u tome da svaka individua dovede svoje stanje svesti do toga da posle svrsavanja i ne razmislja o abortusu,vec da, zadovoljni u startu i srecni u izboru partnera, u miru docekaju to milo malo cudo prirode.

 • Reply
  NM
  25/04/2015 at 13:56

  Svaka cast na textu!

 • Reply
  marija
  25/04/2015 at 15:29

  Ako roditelj uci dete da treba da ima petice u skoli kako bi imao kasnije mogao da se bavi lepim stvarima zasto ga ne nauci i realnom slikom o seksualnom zivotu (uvek se nadju adekvatne reci za adekvatni uzrast). Dete upija i sklapa kockice. Ako mu se ,za zivotna pitanja, od roditelja postavi adekvatna podloga ono ce znati kad krene u seksualni zivot da ce bez zastite doci do oplodjenja, a kad dodje do oplodjenja postoje dve solucije abortus ili nastavak trudnoce, tada mora da zna koje su posledice obe price. Ako odluci za nastavak trudnoce devojka i momak moraju da znaju njihove odgovornosti ako ne znaju a opet dobiju to dete nece ni njega znati nauciti kako da donose odluke u buducnosti. Srecom deca se prvo uce odgovornostima koja mogu da vezbaju do ove teme.

 • Reply
  Glasrazuma
  25/04/2015 at 17:02

  Tacno si napisao tekst da ti neka podari kopulaciju. Well played my man, well played. Salut à toi samo je ovo level da kresnes neku ratarku iz Begaljice, a ne normalnu emancipovanu devojku koja brojanje dana i vadjenje na vreme ne smatra validnim vidom kontracepcije… #nesjebat #nistastoima #IQ>110

 • Reply
  Cveja
  25/04/2015 at 17:43

  Autor ocigledno ne zna razliku izmedju abortusa i cedomorstva…

  http://sh.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cedomorstvo

 • Reply
  Milena
  25/04/2015 at 18:36

  Mnogo je teško pričati a kamoli otići na abortus…ni jedna žena ne želi da abortira svoje dete, koji god da je partner u pitanju….to je bolno, ne toliko fizički (bolnija je ugradnja novog kuka) ali je najbolnije psihički……..stvar je u postojanju partnerskog odnosa u kom žena prepoznaje mogućnost da će se dete moći roditi tj.ostvariti……svaka od nas (osim mili promila idiota, ali o tome sada ne pričamo) zna kakav joj je partner sa kojim je…….moj bivši suprug me je terao da abortiram našu bračnu decu, ja sam kriva? ja sam kriva? rodila sam troje……..ja sam kriva i dalje? marš! more marš! ne prihvatam olake priče, paušalne izjave, seranije bilo kog tipa po pitanju abortusa…..svaki je specifičan, svaki je neizmerno strašan, i svaki ima svoj razlog, svaki nosi svoju tugu i osećaj neizmerne krivice…ne dozvoljavam da mi muškarci serunjaju o tome, stavili kurton ili ne (moj sin je proizvod pucanja kondoma, u braku, sve legitimno! hahah licemeri!!) dosta ovog fašizma

 • Reply
  G
  16/08/2015 at 02:41

  Posle jebanja-nema kajanja, ne?
  Zaista je sramno da danasnji ljudi ne zele koristiti kontracepciju. Vade se na opravdanja finansijska – drzava u kurcu, male plate, edukativna – ne znaju kako se koristi, lepse je bez – i motor je lepse voziti na 38C bez kacige.
  U 21. veku, pored interneta, i za neuke postoji edukacija bar na ovako bitne teme. Hiljade klipova kako se navlaci kurton, edukacije po skolama osnovnim i srednjih, organizacija za prevenciju polno prenosivih bolesti sa besplatnom edukacijom, etc.

  Finansijski lose stojimo, jeste, ali i u tim ruralnim sredinama, kao sto su sela od manje od 1500 stanovnika, omladina ima za pivo pa makar i ispred radnje ako ne u seoskoj kafani, za cigare pa makar bila drina ili sta god da je sada najjeftinija paklica cigareta jer za cigare se mora imati a za leba i ne mora(kaze aktivni pusac) a 80% nacije konzumira duvan, a za kondome nema? Pa i kad nema za corbu, auto je u garazi, ili ga mozda terate na cist vazduh seoske sredine uz doprinos izmeta komsijskih krava i prasica?

  Vaditi na vreme, iliti pre vremena, je takodje veoma nepouzdana taktika za danasnje koliko toliko obrazovane ljude, jer postoji sansa i da se u predejakulatu(koji se najcesce ni ne oseti) nalazi po koji spermic, koji oh da, moze biti fatalan.

  Srbi kao srbi, ne veruju posebno u pricu bolje spreciti nego leciti. Bar dok se ne opeku. Prema tome, malo je onih koji su stava bolje kupovati kondome 2 godine nego platiti abortus.

  Price o tome da nemaju sve zene pravo na izbor ne piju vodu, jer svaki pojedinac ima ista ustavna prava. Pa ako ona oce da navuces kurton, ima ga navuces, ma sta njen tata mislio, jer svakako je neces jebavati na njegove oci.

  Abortus kao abortus treba da bude dostupan, jer ne radja se svako dete zdravo. Naknadno, to je muka i za dete i za roditelje. Kao sto se kaze, samo da je zivo i zdravo.

  S druge strane, ne smatram da je zenina krajnja odluka. Nije dete samo njeno, bez obzira sto ga ona nosi u svom stomaku. Ako je nekome u cilju da rodi, moze da ode na vestacku oplodnju, a ne da „koristi“ priliku ako se desi jer druga strana mozda ne zeli / nije spremna za dete. Dete je plod muskarca i zene (cesto decaka i devojcice u nama dragoj Srbiji). S toga, nema niko pravo pojedinacno birati hoce li se roditi ili nece, nego je stvar obostranog izbora.

 • Reply
  slavenka
  08/06/2016 at 22:39

  A sta sa onim djevojkama/zenama koje su silovane i gle cuda silovatelj nije koristio kondom pa su ostale trudne? Da li ce te i njima da kazete da je abortus ubistvo? Stvari obicno nisu samo crne ili bijele.

 • Reply
  Milena
  24/02/2017 at 12:32

  A odakle bilo kome od vas ideja da treba da se bavite tudjim najinintimnijim pitanjem?
  U Srbiji je normalno da svako zadire u tudj zivot, pa dodjosmo i do zavirivanja u matericu. Muskarci koji na sav glas blebetaju o abortusu, radjanju i odgajanju dece, a svi dobro znamo da 90% vas junaka niti bi prisustvovalo porodjaju, niti je raspolozeno da menja usrane pelene, niti ima strpljenja da se pozabavi detetom. Ako bas ti sto citas ovo jesi taj redak primerak, seti se samo svog oca ili svojih prijatelja, pa ce ti biti jasno. A taj momenat ubistvo i zabraniti stvarno bi trebalo da zaboravite 2017 i da prestanete da glumite dobre samaricane i vernike, jer da u Boga verujete, onda ne bi osudjivali druge ljude i petljali se u tudje zivote i malo razmislite sta vama fali kad sebi dajete za pravo da nepoznatim ljudima bilo sta zabanjujete. Sigurna sam da nijedna zena ne ide na abortus iz zabave i zato sto mora da bude zgodna, to bi vec bila neka teza psihijatrijska dijagnoza. Takodje znam da svaka zena koja je abortirala svaki dan zivi s tim i da joj je to jedna od najgorih uspomena, pa onda opet razmislite jos jednom koje muke mogu da je more pa se odlucila za abortus. A da, i probajte da zamislite da se to desi vasoj cerci ili se mozda desilo vasoj majci, jer verovali ili ne svakome moze da se desi. O prevenciji i zastiti svakako treba govoriti i upucivati svoju decu pre svega, jer, vi najglasniji u borbi protiv abortusa sigurno rec sex i ne spominjete u svojoj kuci, a kamo li da otvoreno razgovarate o tome s rodjenom decom, jer ipak, to je sramota, pa maloletnickih trudnoca koliko neces, ali bitno je da pljunemo na sve sto se kosi sa nasim shvatanjem.

 • Reply
  Marina
  24/02/2017 at 19:32

  B(L)OGOM DANI COVECE,Hvala ti na svakoj pisanoj reci!

 • Reply
  Nevaljala
  17/05/2017 at 10:54

  Mislim da muskarci moraju da budu mnogfo odgovorniji. Apsolutno sam za stalnu upotrebu kondoma.

 • Leave a Reply