Ljudi Um

NIŠTA LIČNO

Ne znam kakve planove imaš za mene. Ne znam da li primećuješ da sam u konstantnoj pobuni protiv tebe. Isto tako, ne znam da li osećaš koliko te se ne bojim.

Počeo si kad si hteo. Možeš slobodno i da se završiš kad hoćeš. Nije mi do tebe preterano stalo. Nasumice si me izabrao, žigosao, nespremnog bacio među spremne, golog među obučene, gladnog među site. Onda si likovao dok sam tumarao putem, smejao se tako krezub mojim lutanjima na stranputici. Nisi mi pomogao nikada. Samo si me bacao na ispite. Trenirao moju izdržljivost. Opipavao moj strah.

Ne brini, pročitao sam te. Znam da me ne voliš. Ne voliš prkosne. Ljuljaju ti to jadno samopouzdanje. Drugi ti se lažno smeškaju. Mole ti se. Ja te više, onako, od srca, iskreno, opsujem. Eto tada ti se jedino i obratim. I evo sada, u ovim redovima.

Nešto si pogrešno proračunao kada si uzimao moje mere. Da kažem onako narodski, zajebo si se. Nisam ti ja od tih poniznih, pokornih, strahom zadojenih. Ja sam ti više od onih koji će da te začikavaju, provociraju i golicaju. Ja sam ti onaj koji će ti se u to botoksirano licemerno lice grohotom smejati. Onaj koji će ti na taj svuda gurnuti nos natrljati najočigledniju istinu. Ja sam baš taj na kog su te opominjali da obratiš pažnju.

Ja sam ti, Živote moj upravo taj, koji će ti glave doći. Taj koji će te naterati da se pokaješ i kad ne grešiš, postidiš i kad se u ogledalo gledaš, podviješ rep i kad na tebe ne lajem već namigujem. Ja sam ti, Živote moj, ona insomnija koja ti crta bore po tim tvojim urokljivim zenicama, ona molitva koja će te naterati da njom Boga slažeš i ona Istina zbog koje će ti svi planovi pasti u vodu. A tada će svima nama svanuti.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Гага
  11/11/2014 at 12:03

  Danas sam te pronašla i pravo si blogersko otkrovenje za mene. 🙂

  • Reply
   bLogdan
   11/11/2014 at 12:12

   Hvala. Drago mi je ako ti se dopada to što si pronašla. Pozdrav 🙂

 • Reply
  mankatvito
  01/02/2015 at 02:41

  Reblogged this on mankatvito.

 • Leave a Reply